WOBBELTURNEN voor kids tussen 2 & 4 jaar met begeleider

Wobbelturnen® of Wobbelgym®  is meer dan enkel turnen op en rond een Wobbel. Wobbelturnen is het originele turnconcept met wobbelboards. Het is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen,  samenwerkingsspelletjes, etc voor kinderen vanaf 2 jaar.

De Wobbel stimuleert in het spel en gebruik de balans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht.

Een les wobbelturnen / wobbelgym bestaat uit een afwisseling tussen eerder actieve fases en passieve fases, waarin ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan.Bij de actieve fases wordt er gewiebeld, gewobbeld, gewaggeld, gekropen, gesprongen en nog veel meer. Elk kind krijgt tijdens de les zijn eigen wobbelboard en matje ter beschikking om heerlijk mee te wobbelen en te turnen. Kinderen onder de 4 jaar worden begeleid door een volwassene. Dit zorgt voor een leuk ouder-kind momentje.

Wobbelturnen speelt in op:

Wobbelturnen kan helpen bij:

Opgelet: wobbelturnen is géén therapie en vervangt ook geenszins andere therapeutische behandelingen.

Heb je er al zin in en wil jij je kind hiervoor inschrijven?
Leeftijd van 2 tot 4 jaar

Reserveer voor een single ticket €15 of voor een 5 beurten reeks €60

 

HOE WERKT HET?

Praktisch

Je kan kiezen om een single ticket of om meteen 5 beurten tegelijkertijd aan te kopen deze kost €60 zo krijg je 1 beurt gratis. Daarna kan je de les zelf inplannen. Al dit kan het makkelijkste in onze app van virtuagym, na aankoop zal je de link hiernaartoe krijgen. 

Heb je thuis een wobbel? Dan kan je door deze lessen te doen ook thuis creatiever met je wobbel aan de slag gaan!

Je hoeft niets mee te brengen naar de les. Wij voorzien voor elk kind een wobbelbord

Per les kunnen er maximum 10 kinderen deelnemen.

Er is één leeftijds groep
MINI’S 2-4 jaar met begeleider

In de studio is een toilet aanwezig als ook toilet verkleiner voor onze mini’s

Koop je ticket nu!

Lessen op WOENSDAG en op ZATERDAG telkens 50min duur tijd (verplicht met begeleider)

  • Woensdag: 16u
  • Zaterdag : 9:30u
  • Zaterdag: 10:30u enkel als er voldoende inschrijvingen zijn.

geen lessen tijdens de vakanties

DE VOORDELEN

MOTORISCHE ONTWIKKELING

Kinderen ontwikkelen hun motoriek vooral door spel en door te bewegen. Bewegen is heel belangrijk voor het brein van het kind. Door te spelen en bewegen leren de zintuigen met elkaar samenwerken en worden nieuwe verbindingen in de hersenen aangemaakt. Ook helpt het bij het aanleggen van verbindingen tussen onze twee hersenhelften. De vijf motorische vaardigheden zijn coördinatie snelheid, kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Actieve kinderen ontwikkelen deze vaardigheden voor een deel spelenderwijs.

Een goede coördinatie geeft aan dat de hersenen de spieren juist aansturen. Als je kijkt naar de grove motoriek betekent dat een kind zich soepel door de ruimte beweegt, voorwerpen kan mikken en vangen, afstanden kan inschatten. Kijkend naar de fijne motoriek wordt met coördinatie de kleine soepele bewegingen van het lichaam bedoeld. Om bijvoorbeeld te kunnen tekenen en schrijven is een goede oog-hand coördinatie onmisbaar.

Tijdens het wobbelturnen worden er spelenderwijs oefeningen en houdingen aangeboden die de motoriek verbeteren.

 

QUALITYTIME

Een-op-een tijd met je kind zorgt ervoor dat jullie band hechter wordt. Je kind krijgt namelijk alle aandacht van jou en hij voelt zich daardoor gewaardeerd. Dit zorgt er weer voor dat hij een positief zelfbeeld ontwikkelt en zelfvertrouwen krijgt. Tijdens zo’n moment gaan kinderen ook vaak praten. Je voorkomt ook vervelend gedrag. Want zodra je kids aandacht tekort komen, zetten ze alles op alles om dit lege gevoel op te vullen. Sommige kinderen uiten dit in vervelende buien, negatieve aandacht  is ook aandacht!

DE SOCIAAL-EMOTIONELE ONTWIKKELING

Dit gaat over het leren omgaan met andere mensen en inlevingsvermogen ontwikkelen. Je peuter leert ontzettend veel sociale vaardigheden, zoals delen, op zijn beurt wachten, een ander troosten, anderen helpen en zich aan de regels houden. Bij een klein kind draait de wereld alleen nog om hem zelf, dus al die regels zijn behoorlijk ingewikkeld voor hem. Een peuter is hierin nog volop in ontwikkeling.
En in groep bewegen draagt bij aan deze ontwikkeling. We geven elk kind steeds de ruimte om op zijn of haar eigen tempo te leren.

ZELFVERTROUWEN

Kinderen met voldoende zelfvertrouwen geloven in zichzelf. Ze geloven in wat ze kunnen. Ze vinden zichzelf de moeite waard en durven nieuwe uitdagingen aan te gaan. Help je kind bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen! Zelfvertrouwen groeit door ervaringen. Tijdens het wobbelturnen geven we heel wat nieuwe uitdagingen waardoor een je kind steeds opnieuw zichzelf kan overwinnen en trots zijn op wat hij of zij kan.

VERMINDEREN ONRUST

Spieren zijn gemaakt om te bewegen als ze dat niet of onvoldoende krijgen laten ze van zich horen. Je kind zal dus onrustig worden wanneer het te weinig beweegt. Er komen verschillende hormonen vrij door te bewegen . Deze hormonen zorgen voor een geluks hormoon en zorgen dat we beter kunnen ontspannen. Daarbuiten zorgen deze hormonen voor een betere doorbloeding van de hersenen en wat meer concentratie vermogen geeft .

Copyright © 2020 Kenko Studio

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Email: hi@kenkostudio.be

Adres: Mechelbaan 825/7 2580 Putte

BE 0750.951.234